Van Dulst Techniek en HSG Lasersnijmachines

3 april 2024

Al tientallen jaren staat Van Dulst Techniek bekend als een specialist in het leveren van oplossingen voor het bewerken van profielmateriaal van zowel staal als aluminium. Recentelijk is er een samenwerking aangegaan met HSG, een vooraanstaande leverancier op het gebied van laserbewerkingen en afkorten.

 

HSG biedt een uitgebreid assortiment aan laserbewerkingsmachines, compleet met geavanceerde automatiseringsopties. Wij zijn bijzonder enthousiast over de veelzijdige bewerkingsmogelijkheden die de HSG-machines bieden, waarbij sommige modellen zelfs zijn uitgerust met een extra boorspindel voor tappen en vloeiboren. Dit vertegenwoordigt naar onze mening de toekomst van staal- en aluminiumbewerking.

HSG R-1

HSG R-1

HSG TP65SD

HSG TP65SD

HSG TX12036

HSG TX12036

HSG biedt onder andere:

  • Een uitgebreid assortiment hoogwaardige machines met innovatieve functies.
  • Een team van 1.700 gekwalificeerde medewerkers, ondersteund door 300 R&D-specialisten, die jaarlijks 8.000 plaat- en profiellasers produceren.
  • In-house ontwikkelde 3D- en 5-assige snijkoppen.
  • Eigen Chucks, dubbel uitgevoerd met doorvoerrollen en klemmen.
  • Het HSG-X9000 CNC bussysteem, inclusief HSG nesting software en 0-tailing.

 

HSG TL730S

Een voorbeeld van zo'n indrukwekkende machine is de TL730S, die met name geschikt is voor toepassingen in de staalbouw. Bekijk onderstaande film voor een impressie van deze krachtige machine.