Beschrijving

De TECOI THOR ® is de meest veelzijdige plaatverwerkingsmachine op de markt dat hoogwaardig thermisch en mechanisch snijden combineert. Het maakt het mogelijk om onderdelen te vervaardigen met meerdere bewerkingen zoals frezen, boren, tappen, verzinken, markeren en gemechaniseerde of thermisch gesneden randafwerking.

Laser & plasma
TECOI heeft alleen de beste laser- en plasma-eenheden in zijn machines, geleverd door toonaangevende fabrikanten. Elke laser- en plasma-eenheid bevat markeertechnologieën en een geïntegreerd antibotsingsysteem. Bovendien is een snel toortsafsluitsysteem opgenomen in de plasma-eenheid. Het beschikbare vermogen van de laserresonatoren ligt tussen 1 en 16 kW. Met de TECOI THOR ® kunt u plasmasnijden met 1of 2 koppen en bevel-systeem, zuurstof-brandstof met 6 branders, hulpbuis en profieldraaibank.

ECOTEC® & DUSTEC® filters
Rook- en stofafzuigsysteem voor plasmasnijprocessen met vermogens tussen 60 en 800 Amp. Uitgerust met de nieuwste generatie vlamvertragende cartidge-technologie.

IMZ®-systeem

Intelligent movement Z-as vermindert de snij verwerkingstijd tot 30%, wat sneller mogelijk is en een meer precieze positionering van de snijkop op de Z-as. Verhoogt de productiviteit tot 70% tussen piercings.

Ontwerp

Het robuuste ontwerp en de ultraversterkte geleiding zijn ontwikkeld voor zware toepassingen en maximale productiviteit. De opties voor de uitrusting vergemakkelijken de aanpassing specifiek naar uw productiebehoeften. Het SK50 gereedschapsmagazijn heeft twintig geautomatiseerde posities en vijf vaste gereedschappen.

FANUC ™

De TECOI THOR ® is uitgevoerd met een Fanuc besturings- en activeringssysteem, uitgerust met een touchscreen, absolute encoders en optische vezels communicatie.

Verkrijgbaar met 2550 mm, 3050 mm, 4050 mm of 6050 mm maximale snijbreedte.

Kenmerken

  • Werkbreedte tot 6.050 mm
  • Positioneringssnelheid 32 m / min
  • Verticale plaatklem rond het gereedschap, detectie van de bovenkant van de plaat en dubbele smering, zowel intern en extern
  • Plasma, autogeen snijden of beide op één station. Maximaal twee (2) koppen in plasma en maximaal zes (6) autogene snijkoppen.
  • De snijtafel voor dit machinemodel is uitgerust met residu collectie onder het rooster en onafhankelijke collectie schilfers voor recycling.
  • S.P.C.®-systeem voor gedetailleerde piercingcontrole en S.A.C.-L® om botsingseffecten tot een minimum te beperken.
  • De snijresten kunnen worden opgevangen met opklapbare laden of met behulp van het Tecoi VIBRATEC®-systeem.
  • Dampen worden geëxtraheerd met de Tecoi ECOTEC®-filters en het gefilterde stof wordt verzameld in een Big-Bag door middel van het Tecoi DUSTEC®-systeem.

Optioneel zijn:

BEVEL ARC® systeem

Verenigen van efficiëntie en innovatie voor het afschuinen van platen, buizen en profielen. Ontworpen voor continu afschuinen, het maakt snelle en veilige hoekveranderingen mogelijk, zonder de toorts te hoeven draaien of lussen te maken. Het systeem is aangepast voor onder water en droog snijden onder hoeken tot 50°, beschikbaar voor plasma- en lasersnijden.

DRILTEC®

Exclusief DRILTEC®-systeem voor hoge bewerkingscapaciteit met een vermogen tot 45 kW (S3) en automatische gereedschapswisselaar. Voor het boren en tappen met de optie van een automatische gereedschapswisselaar. Totale precisie en pre-piercing in oxy-fuel en plasmasnijden. SK 50 Kegel, motor tot 45 kW (S3), automatische smering, hydraulische gereedschapsopspanning en pneumatische verticale klem met een plaatoppervlaktesensor. Maximaal twee koppen capaciteit.

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

Max. snijlengte (mm)

85000

Z-as vrije hoogte (mm)

200

XX-as pad (mm)

610

Tapcapaciteit

M4 < M39

Max. boordiepte (mm)

200

Spindel vermogen (kW)

45

Gereedschap magazijn (N.)

5 < 20

Plasma snijkoppen

1 – 2

BEVEL ARC® Bevel snijkoppen

1 – 2

Mechanische snijkoppen

1 – 2

Autogene snijkoppen

1 – 6

Max. snijsnelheid (m/min)

32

Max. snijbreedte (mm)

2550 / 3050 / 4050 of 6050