Beschrijving

De modellen van de TECOI FL serie ®  serie zijn de oplossing voor het snijden van buizen en profielen met behulp van plasma, autogeen of solid-state laser. De machine kan ook worden geconfigureerd om een ​​deel van het systeem platen te laten bevelen en snijden.

Het FLA® model biedt de mogelijkheid van automatisering bij het laden en lossen van buizen wat voor een aanzienlijke besparing in de werkprocessen en productietijden zorgt.

BEVEL ARC® systeem

Verenigen van efficiëntie en innovatie voor het afschuinen van platen, buizen en profielen. Ontworpen voor continu afschuinen, het maakt snelle en veilige hoekveranderingen mogelijk, zonder de toorts te hoeven draaien of lussen te maken. Het systeem is aangepast voor onder water en droog snijden onder hoeken tot 50°, beschikbaar voor plasma- en lasersnijden.

Laser & plasma
TECOI heeft alleen de beste laser- en plasma-eenheden in zijn machines, geleverd door toonaangevende fabrikanten. Elke laser- en plasma-eenheid bevat markeertechnologieën en een geïntegreerd antibotsingsysteem. Bovendien is een snel toortsafsluitsysteem opgenomen in de plasma-eenheid. Het beschikbare vermogen van de laserresonatoren ligt tussen 1 en 16 kW.

PTA®
het automatische draaibankmechanisme is in het profiel en pijpsnijsysteem geïntegreerd om ronde of rechthoekige profielen en buizen vast te klemmen, met behulp van automatische centrering en instelbare druk. Het systeem biedt uitstekende houvast voor ronde profielen tot 900 mm en voor complexe rechthoekige profielen tot 600×600 mm

ECOTEC® & DUSTEC® filters
Rook- en stofafzuigsysteem voor plasmasnijprocessen met vermogens tussen 60 en 800 Amp. Uitgerust met de nieuwste generatie vlamvertragende cartidge-technologie.

CNC-besturing
Uitgerust met CNC van FANUC™ met een keyboard en optische muis met touchscreen, evenals een automatisch smeersysteem.
S.P.C. Piercing-systeem, een absolute encoder en vezeloptische gegevensoverdracht. het CNC besturingssysteem is compatibel met de toonaangevende CAD-CAM.

Kenmerken TECOI FL serie

  • Uitgerust met l solid-state laser / fiber laser TruDisk ™, plasma en autogeen.
  • Het exclusieve BEVEL ARC® bevelsysteem van TECOI.
  • Maximale werkbreedte tot 2.000 mm. en lengte tot 18.000 mm.
  • DFP®-systeem voor maximale flexibiliteit en prestaties met zowel dunne als dikke materialen.
  • Ronde buisdiameter tot 1.200 mm. en vierkant profiel / rechthoekig tot max. 400×400 mm.
  • Positioneringssnelheid tot 110 m./min.
  • Bidirectioneel geïntegreerde afdekking.
  • Uitgerust met FANUC™ activerings- en besturingssysteem met onder andere touchscreen, encoder en communicatie via glasvezel.
  • S.P.C.®-systeem voor gedetailleerde piercingcontrole en S.A.C.-L® om botsingseffecten tot een minimum te beperken.

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

Max. snijlengte (mm)

18000

Max. snijbreedte (mm)

2000

Max. snijsnelheid (m/min)

80

Max. capaciteit plaat (mm)

12000×2000

Max. capaciteit buis Ø (mm)

1200