Beschrijving

De MECAL MC 309 Nike, is een compact volledig gesloten CNC bewerkingscentrum. Het op hoge snelheid bewerken van aluminium, staal, messing, PVC of koper is met de MC 309 Nike geen enkel probleem. De MECAL MC 309 Nike wordt gebruikt voor talrijke toepassingen waaronder de fabricage van ramen, deuren, gordijnmuren, airconditionings en displays.

Het machine bed roteert pneumatisch tot +/-90° om naast de boven en onderkant ook de andere twee zijdes te bewerken. De meegeleverde 3D software biedt veel programmeer flexibiliteit. Tevens zorgt de externe CAD link voor een grote reductie in programmeertijd. Doormiddel van een intuïtief en gebruiksvriendelijke grafische interface is de machine eenvoudig te bedienen.

Versies:

DPM = uitvoering met een pneumatisch/elektronisch aangestuurd mechanisme voor de automatische beweging van de afzonderlijke klemmen.

Kenmerken MECAL MC 309 Nike:

  • Geschikt voor het bewerken van aluminium, staal, koper, PVC en messing
  • 3 assen (X, Y, Z) aangedreven door CNC + 1 pneumatisch aangedreven as.
  • Gereedschapsmagazijn met een capaciteit van 5 houders is gepositioneerd aan de rechterkant van de machine. Optioneel kan de machine voorzien worden van een extra gereedschapsmagazijn voorzien van 5 houders.
  • Door middel van de eindkantenfrees is het mogelijk om een freesbewerking te voltooien aan weerszijde van het bewerkingsstuk
  • 3270 mm functioneel bereik, doormiddel van een gedifferentieerde bewerkingscyclus kan het functionele bereik worden verdubbeld (6540mm)

Over MECAL

MECAL is opgericht in 1978 en gevestigd in Frascarolo, Italië en gespecialiseerd in de productie van machines en systemen voor het bewerken van aluminium, staal en pvc. Vandaag te dag biedt MECAL de meest innovatieve producten aan op dit gebied in de markt.

De focus op innovatie is ook te vinden met betrekking tot operationele oplossingen en eindproducten. Technologische knowhow heeft MECAL in staat gesteld om voortdurend haar assortiment te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te presenteren. Dankzij een productiecyclus die zij volledig in eigen hand heeft is MECAL niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar én gebruiksvriendelijk.

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

X-as bereik (mm)

3500

Y-as bereik (mm)

370

A-as bereik (°)

90

Z-as bereik (mm)

348

Nominaal vermogen (kW)

3.8

Type koeling

Lucht

Piekvermogen (kV)

4.6

Max. rotatiesnelheid (RPM)

18.000

Type opname

ISO30

Gereedschap magazijn (N.)

5

Elektrische voeding (V)

400

Elektrische frequentie (Hz)

50/60

Geïnstalleerd elektrisch vermogen (kW)

5,0

Pneumatische werkdruk (bar)

7

Luchtverbruik van perslucht per werkcyclus (NI)

30

Gewicht (kg)

2200

Lengte (mm)

5000

Hoogte (mm)

2000

Breedte (mm)

1660