Beschrijving

De MECAL MC 305 Kosmos TM is een compact, volledig gesloten 4-assig CNC gestuurd bewerkingscentrum. Voor hoge snelheid bewerking van aluminium, staal, messing, koper en PVC materialen. De MC 305 Kosmos TM (DPM/MMI) kan in talrijke toepassingen worden gebruikt, waaronder de fabricage van ramen, deuren en gordijnmuren. De MECAL MC 305 Kosmos kan tappen, boren, frezen, eindkantfrezen en flowboren.

Het machinebed roteert pneumatisch tot +/-125° om naast de boven en onderkant ook de andere twee zijdes te bewerken. De meegeleverde 3D software biedt veel programmeer flexibiliteit. Tevens zorgt de externe CAD link voor een grote reductie in programmeertijd. Doormiddel van een intuïtief en gebruiksvriendelijke grafische interface is de machine eenvoudig te bedienen.

Opties:

DPM = Pneumatische positionering van de klemmen

MMI = motorisch aangedreven klemmen

Kenmerken MECAL MC 305 Kosmos TM:

  • 4-assen (X, Y, Z, A) CNC gestuurd
  • 4000mm werklengte
  • Gecentraliseerd gereedschappenmagazijn met 8 posities
  • Door middel van de disc cutter is het mogelijk om freeswerkzaamheden op beide uiteinden van het werkstuk uit te voeren
  • Freesbewerking met circulaire en lineaire interpolatie

Over MECAL

MECAL is opgericht in 1978 en gevestigd in Frascarolo, Italië. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van machines en systemen voor het bewerken van aluminium, PVC en staal.

Daarnaast bieden zij vandaag te dag de meest innovatieve productiemachines en apparatuur aan op de markt.

De focus op innovatie is ook te vinden met betrekking tot operationele oplossingen en eindproducten. Technologische knowhow heeft MECAL in staat gesteld om voortdurend haar assortiment te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te presenteren. Dankzij een productiecyclus die zij volledig in eigen hand heeft is MECAL niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar én gebruiksvriendelijk.

Extra informatie

Product specificaties

X-as bereik (mm)

4225

Y-as bereik (mm)

530

Z-as bereik (mm)

410

A-as bereik (°)

125

Max. rotatiesnelheid (RPM)

18000

Type opname

ISO30

Motorvermogen (kW)

5,5

Type koeling

Lucht

Gereedschap magazijn (N.)

8

Lengte (mm)

6000

Breedte (mm)

2100

Hoogte (mm)

2350

Gewicht (kg)

3200