Beschrijving

De MECAL MC 305 Gianos is een hypermodern 4-assig CNC bewerkingscentrum voor he bewerken van aluminium PVC en staal profielen. De machine heeft een bewerkingslengte van 7,2m en kan tevens pendelen over twee werkvelden van 3,4m. Standaard beschikt de machine over 8 materiaalklemmen welke standaard pneumatisch worden gepositioneerd (DPM) of optioneel middels servo motoren (MMI) waarbij de klemmen allemaal tegelijk verplaatst worden. Elk werkstuk kan aan  zijden en op tussenliggende hoeken worden bewerkt van -15° tot en met +195° waarbij de tafel kantelt. Het werkbereik van de machine is 200x200mm (YxZ). De machine beschikt over een automatisch gereedschapsmagazijn met 11 posities.

Besturing MECAL MC 305 GIANOS

De MECAL MC 305 bewerkingscentra is voorzien van een industriële CNC computer met een Windows 10 besturingssysteem, met als software CAM 3D. Het scherm waarmee het apparaat bedient kan worden is 18.5 inch (45,72 cm).

Over MECAL

MECAL is opgericht in 1978 en gevestigd in Frascarolo, Italië. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van machines en systemen voor het bewerken van aluminium, PVC en staal.

Daarnaast bieden zij vandaag te dag de meest innovatieve productiemachines en apparatuur aan op de markt.

De focus op innovatie is ook te vinden met betrekking tot operationele oplossingen en eindproducten. Technologische knowhow heeft MECAL in staat gesteld om voortdurend haar assortiment te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te presenteren. Dankzij een productiecyclus die zij volledig in eigen hand heeft is MECAL niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar én gebruiksvriendelijk.

Extra informatie

Product specificaties

Motorvermogen (kW)

8.5

Toerental (rpm)

24.000

Aantal klemmen

4+4

Automatisch toolmagazijn

11

Gereedschapsopname

HSK F63

schijffrees (mm)

200

Positioneringssnelheid

140 /30 m/min

Max. profiellenge (mm)

7.200

Max. bewerkingsbreedte (mm)

200

Max. bewerkingshoogte (mm)

200

Toepasbaarheid

Aluminium, staal en PVC profielen