Beschrijving

De Erlo TH 40 coordinatenboormachine is resultaat van jaren ervaring in de verspanende industrie. De bewerkingscentrum is geschikt voor alle gangbare bewerkingen waaronder boren, tappen, frezen, schroefdraad frezen, kotteren en flowdrillen. De machine is standaard uitgerust met twee bewerkingszones zodat een werkstuk ingespannen kan worden terwijl in de andere zone een product bewerkt wordt. De 8-voudige gereedschapswisselaar maakt het mogelijk langere tijd zonder menselijk handelen te produceren. De Erlo TH-40 coordinatenboormachine onderscheid zich van de concurrentie door de degelijke bouwwijze en doordachte oplossingen op basis van 40 jaar ervaring in boortoepassingen.

Opspanning producten

Standaard wordt de machine geleverd met een sleuventafel geschikt voor 16H8 T slots. Optioneel kan een maatwerk opspansyteem ontwikkeld worden om opspan- en omsteltijden tot een minimum te beperken.

Nauwkeurigheid

Standaard is de Erlo TH-40 tot op +/- 0,15 mm nauwkeurig.
Optioneel is de machine uit te rusten met optical scales op de X- en Y- assen. Met optical scales haalt de machine een nauwkeurigheid van < 0,05 mm.

Besturing

De Erlo TH 40 coordinatenboormachine is voorzien van een Mitsubishi CNC M-70 besturing. Deze bewezen besturing maakt het mogelijk om snel en eenvoudig CNC programma’s te maken op basis van ISO code. Neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Opleiding en nazorg

De bediener van de machine wordt opgeleid door een van onze monteurs zodat de bediener de machine zo snel mogelijk optimaal kan gebruiken. Na enkele weken wordt een vervolgbezoek gepland waar de operator vragen kan stellen en waar ze samen kijken hoe ze de productie kunnen optimaliseren.

Opties

  • Renishaw meetsysteem voor gereedschap en werkstuk
  • Koelsysteem voor interne koeling boren
  • Extra product detectie cilinder naast freeskop om starten zonder product onmogelijk te maken
  • Optical scales voor een hogere nauwkeurigheid

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van de TH-40 voor uw toepassing? Neem contact op voor vrijblijvend advies of een referentiebezoek in Nederland.

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

X-as bereik (mm)

3000 – 12000

Y-as bereik (mm)

600

Z-as bereik (mm)

500

Max. gewicht werkstuk (kg/m2)

1500

Max. rotatiesnelheid (RPM)

8000

Max. vermogen (N)

47,7

Spindel vermogen (kW)

15

Besturing

Mitsubishi CNC M-70

Max. snelheid X (m/min)

30

Max. snelheid Y (m/min)

20

Max. snelheid Z (m/min)

20

Max. gewicht gereedschap (kg)

8

Max. gereedschapslengte

300

Gereedschap magazijn (N.)

12 / 16