Beschrijving

Cosen C-520 NC is uitgerust met een dubbelkoloms zaagframe, een zware aandrijving en een 7,5 kW motor. De machine is tevens uitgevoerd met een gebruiksvriendelijke programmeerbare besturing.

Door middel van het innovatieve SNC-100 touch screen besturing van Cosen gekoppeld met een Mitsubishi PLC-unit kan elke opdracht eenvoudig geprogrammeerd voor de parameters als afkortkortlengtes en aantallen. Het SNC-100 systeem heeft het vermogen om 100 zaagopdrachten op te slaan en automatisch de zaagdiktes te compenseren bij afkortlengtes langer dan de aanvoerslag. De enkelvoudige aanvoerslag heeft een radius van 0 tot 500 mm.

Schrappen en verklemmen van de zaag wordt voorkomen met de standtijd verhoging functie. Deze terugtrek-module levert een mooiere zaagsnede op. Iedere afkortlengte tot 99 m is instelbaar.

Constructie

Minder spanning op het zaagblad wordt gerealiseerd voor rechtopstaande geplaatste loopwielen. De ronde zuilen zorgen voor gladde oppervlaktes. Door een brug boven de zuilen wordt vibratie gereduceerd. Uitgevoerd met twee geleidingen voor een optimaal materiaal transport

Aandrijving

De aandrijving is ontworpen voor hoge krachten, dit maakt Cosen uniek. Deze krachtige aandrijving voorkomt problemen als thermische overbelasting en verlengt de levensduur. De bandsnelheid is traploos te verstellen met behulp van een LED uitlezing op het bedieningspaneel.

Optioneel

Mitsubishi Touch Screen Control w/ Cosen V_Drive

Scheefloopbeveiliging (fabrieksinstallatie)

(capaciteit verminderd met: 25 mm.)

Dempingsrollen voor de zaagband

Regelbare klemdruk

Hydraulische spanentransporteur

Hydraulisch bundelklemmen (beide klemmen)

Rollenbaan MPS (zware uitvoering)

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

Zaag capaciteit (HxB) (mm)

520×520

Max. zaagcapaciteit rechthoek (mm)

560×520

Max. zaagcapaciteit rond Ø (mm)

520

Zaagband (m/min)

20-100

Bandafmetingen (mm)

6040x54x1,6

Bandspanning

Hydraulisch (Automatische uitschakeling bij zaagbreuk)

Motorvermogen (kW)

5,6

Hydrauliekpomp (kW)

1,5

Koelpomp (kW)

0,2

Lengte (mm)

3175

Breedte (mm)

2260

Hoogte (mm)

2260

Gewicht (kg)

4300

Werkhoogte (mm)

760