Beschrijving

De nauwkeurige digitale elektrische buigmachine CBC UNI42D kan zowel grote diameters buigen als dunne en fijne buizen. De UNI42D is voorzien van een zeer krachtige 230 V motor (1Ph) met automatische terugloop. De machine buigt snel en precies tot 210° met minimale vervorming. Onderzetkast, driepoot, voetschakelaar en verstevigingsbeugel zijn optioneel.

Het digitale display maakt het het invoeren en regelen van de buighoek eenvoudig en snel. U kunt maximaal 50 geheugens programmeren, elk met 9 verschillende bochten. Ideaal voor het buigen van verschillende bochten over de lengte van een stuk buis. Wanneer het apparaat in bedrijf is, springt het automatisch naar de volgende hoek, dus u hoeft alleen het materiaal in te stellen tot zijn aanslag, het vast te klemmen en de twee knoppen vast te houden terwijl de UNI uw bocht nauwkeurig uitvoert. De automatische terugkeer bespaart u tijd omdat de gebogen buis verwijdert kan worden en u de volgende buis klaar kunt maken voor installatie.

Kenmerken CBC UNI42D

  • Aluminium behuizing
  • Asynchrone motor HP 0,75 220V 50 HZ (verschillende voltages op aanvraag)
  • Digitaal bedieningspaneel met microprocessor voor het programmeren van de buighoek
  • Elektronisch rooster met lage spanning (24V)
  • Buighoekregeling
  • Elektrobrake
  • Automatische terugloop

Over CBC

CBC werd in 1966 in Italië opgericht en maakte oorspronkelijk zoötechnische producten (dierlijke medische apparatuur), die ver verwijderd zijn van de buigmachines, draadsnijgereedschap en andere mechanische gereedschappen. Sinds de jaren 1980 maakt CBC uitstekende, goed afgewerkte buigmachines.

Tegenwoordig biedt CBC een scala aan digitaal gestuurde buigmachines met een buigbereik van slechts  Ø6 mm tot wel Ø140 mm. CBC staat bekend om zijn nauwkeurigheid, duurzaamheid en service. Van Dulst Techniek vertegenwoordigt CBC zeer lang met groot succes binnen de Benelux. CBC machines zijn bij uitstek geschikt voor het buigen van dun of dikwandige buis van koper, staal en roestvrij staal.

<Terug naar overzicht

Extra informatie

Product specificaties

Lengte (mm)

520

Breedte (mm)

170

Hoogte (mm)

350

Gewicht (kg)

35

Elektrische frequentie (Hz)

50

Max. rotatiesnelheid (RPM)

2800

Elektrische voeding (V)

220

Motorvermogen (kW)

0,6

Radius min./max.

3-4D

Koperen buis (Ø mm)

42×1.5

CV (Fe) buis (Ø mm)

42×3

Aluminium (Fe) buis Ømm

42×3

Pg buis (Ø mm)

38×1.5

RVS buis (Ø mm)

30×2

Hydrauliek buis (Ø mm)

42×3

Meubel (Fe) buis (Ø mm)

42×2

Gaspijp (Ø mm)

1.25

Gelaagde buis (Ø mm)

50