Introductie MPS bewerkingsinstallatie Techni-Show 2018

14 januari 2018

Van Dulst Techniek presenteert met MPS de nieuwe “Universele Aluminium Profiel-bewerkingsmachine” tijdens Techni-Show 2018.

 

Eindelijk komt MPS uit met de meest universele profiel bewerkingsmachine voor aluminium. Deze mag met recht uniek genoemd worden. Er is daarom veel vraag uit het buitenland.

 

 

Modulaire opbouw

Deze volautomatische bewerkingsmachine voor profielmateriaal kan modulair opgebouwd worden. De laatst gebouwde versie is helemaal compleet uitgevoerd en dat maakt deze installatie uniek. De machine heeft 4 freesmotoren, drie uitwisselbare ponsunits en een servomotor gestuurd zaagblad die van bovenaf neer komt. De diameter van het zaagblad is 550mm. De verticale freesmotor is ook uitvoerbaar met zaaggereedschap, waardoor ook een inzaagbewerking uitgevoerd kan worden. De 3 assige automatische inbrenggrijper en de gestuurde uitvoertang zorgen voor de materiaal door- en afvoer en de positionering onder het betreffende frees- pons en zaagstation. De materiaalklemming rondom de bewerkingsunits gaat met een slimme beweegbare klemtafel.

 

Uitzonderlijk korte cyclustijden

De motoren zijn uitgevoerd met een vermogen van 7,5 kW en hebben een maximum snelheid van 20.000 rpm en kunnen ook dikwandige aluminium profielen aan. D.m.v. macro’s is het frezen vormvrij. De bewerkingsunits zijn omkast met een geluidwerende cabine. Door de slimme materiaal klemming kunnen zaag- en freesbewerkingen simultaan worden uitgevoerd. De positionering en het uitnemen van het materiaal gebeurt ook simultaan of direct achter elkaar. Op deze wijze worden er ontzettend korte cyclustijden gerealiseerd. De machine is uitgevoerd met een auto uitvoersysteem voor reststukken aan de achterzijde en een auto uitvoerband voor korte producten aan de voorzijde. Het oplegmagazijn aan de voorzijde zorgt voor automatisch materiaal invoer. De afvoerzijde lange stukken gaat tevens automatisch d.m.v. een dwars afvoersysteem.

 

Automatisch

Uiteindelijk heeft de machine 14 gestuurde assen. De bediening gaat op een groot “touch screen” display en met een intelligent MPS besturingssysteem met een 3D product simulatie. De profielen kunnen automatisch door een nestingsprogramma gehaald worden voor de meest optimale bewerkingsvolgorde. Uiteraard is er een koppeling mogelijk voor het inlezen van de werkvoorbereidingsgegevens.

 

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht