Van Dulst Techniek internationaal succesvol met industriële afkort-installaties voor ALU

24 januari 2017

Van Dulst Techniek is met haar afdeling MPS een toonaangevend producent van bewerkings-machines voor aluminium profielbewerking. Onder de naam MPS fabriceert Van Dulst volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande flexibele productie, geschikt voor het produceren van klantspecifieke producten in grote aantallen. Te denken valt aan diverse  combinaties van bewerkingen, zoals ponsen, boren, frezen en zagen, met een complete serie eindproducten, van verschillende afmetingen, tot resultaat. De volgende installaties staan gepland voor Duitsland en Scandinavië. 

 

 

Lifting Aid

Wat de installatie uniek maakt is de extra mechanische hulp om de machine vanuit een Intern Transportkrat te beladen door een enkele operator in plaats van twee.  De Lifting Aid is mechanisch en elektronisch geïntegreerd met het aanvoer bandtransport van de zaagmachine, en functioneert als een extra ‘’Hulp’’ aan de andere zijde van het profiel. Hierdoor is het mogelijk dat de operator, twee aanvoerlengtes op het beladingsmagazijn kan beladen, waarna de machine gelijk aan een enkele aanvoers tap uitvoert. Hiermee wordt minstens een ½  FTE uitgespaard.

 

High Speed

Een volgend kenmerk van dit vernieuwde concept, is een dubbel grijpersysteem. Aan zowel de aanvoer- als aan de afvoerzijde van de zaagmachine is een vrij programmmerbaar positioneersysteem opgenomen. Binnen de besturing van de zaaglijn, communiceren beide servo-gestuurde grijpers met elkaar. Tijdens het zagen van het geklemde materiaal, neemt de afvoergrijper het product van de aanvoergrijper over en voert deze na het zagen in dwarsrichting af op een dwarstransport ca. 3 meter verderop. Hierdoor ontstaat een lege ruimte tussen de zaagmachine en het dwarsafvoer. Gedurende de doorvoer en afvoer van de vorige lengte in dwarsrichting, kan de aanvoergrijper de volgende lengte al gelijk achter de voorgaande aan positioneren en afkorten. Het wordt vervolgens nog interessanter, wanneer de aanvoergrijper niet één maar meerdere profielen gelijktijdig kan grijpen, positioneren, zagen etc.

 

Zaagmachine

Machines van MPS zijn altijd symmetrisch verkrijgbaar, waardoor de klant zelf kan bepalen, wat de aanvoerrichting wordt. Van Links naar Rechts of juist andersom, afhankelijk van de fabriekslay-out dan wel de logistieke stromen door de productie afdeling.

 

 

 

 

Klik hier voor het volledige persbericht

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht