Polyclose 2018 Gevel- en Toegangstechniek

10 januari 2018

polyclose 2018 van dulst techiek

De laatste ontwikkelingen op het gebied van gevel- en toegangstechniek op de Polyclose 2018  

Als vanouds presenteerde Van Dulst Techniek op 17, 18 en 19 januari 2018 de nieuwste machines van de Italiaanse fabrikant Mecal op de Polyclose beurs in Gent. De Polyclose is de vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering, gevel- en toegangstechniek. Kortom de beurs om u te oriënteren op aluminiumbewerking en aluminiumbewerkingsmachines.

 

Waar vindt u ons?

Op de vaste locatie (standnr. 6118) demonstreerde we het snelle bewerkingscentrum MC 302 Geos-5 MDT. Deze vijf-assige machine is geschikt voor zware profielen tot 740mm breed en is uitgevoerd met een 12 kW watergekoelde motor in een portaalopstelling. Met de bewerkingsspindel, de 18 meelopende gereedschappen en een zaagblad van Ø500 mm. worden zeer korte cyclustijden bereikt bij hoge nauwkeurigheden.

 

Nieuwe innovaties

Tevens presenteerde en demonstreerde we het nieuwe compacte 4-assige bewerkingscentrum van Mecal: de Mecal MC 319 Aydo. De Aydo is kleiner, maar net zo krachtig als de MC 309 Nike! Tevens toonde wij de 4-assige geluidsarme MC305 Kosmos in gesloten uitvoering aan. Nog steeds het meest verkochte bewerkingscentrum van Mecal.

 

Op de Polyclose was tevens de 5-assige dubbele verstekzaagbank SW622 met een zaagblad Ø600 mm een imposante verschijning. Deze installatie is geschikt voor het (dubbel) verstek zagen van brede en zware aluminium profielen, typerend voor de ramen – en kozijnenmarkt van Noord-Europa. Het programma was vervolgens compleet met een stationaire verstek afkortzaagmachine voorzien van de MPS Powerstop. Dit positioneersysteem, specifiek ontwikkelt voor het snel en efficiënt zagen van glaslatten, is voorzien van een digitale meetstok met Bluetooth verbinding. Hiermee worden gemeten binnenmaten van kozijnen, draadloos naar het automatisch aanslagsysteem verzonden.

 

 

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht