Nieuwsoverzicht

Nieuw! Actiekrant 2019 (4/1/2019) - Hierbij presenteren wij de nieuwe Van Dulst Techniek Actiekrant 2018! Met maar liefst 40 pagina’s scherp geprijsde en veel gevraagde kwaliteitsmachines en gereedschappen. Het aanbod machines en gereedschappen in de actiekrant is weer uitgebreid met o.a. nieuwe; Wisent boor-freestapmachines, lintzaagmachines, kolomboor-tapmachines en Cosen dubbelkoloms productie zaagmachines.   Klik hier voor de Van Dulst Actiekrant 2019 Lees meer »
C4 Introductie Cosen C4 bandzaagautomaat (4/4/2018) - Cosen introduceert met trots de Cosen C-tech C4 automatische bandzaagmachine voor continue zaagproductie. Het unieke aan deze machine is de standaard spindel gestuurde voeding en de lineaire geleiding van de zaagboog. De laatste Touchscreen technologie van Advantech is toegepast waardoor de machine gemakkelijk te bedienen is, al zijn de klemmen en zaagboog ook bedienbaar met Lees meer »
Cosen g320 Cosen G320 (4/4/2018) - Van Dulst Techniek demonstreerde op de TechniShow de dubbelkoloms bandzaagautomaat Cosen G320. Deze zeer stabiele productie zaagmachine is uitgevoerd met een 3,75 kW frequentie geregelde motor en een makkelijk te bedienen nc programmeerunit met Mitsubishi PLC. Het 5,7” kleuren HMI Touchscreen van Advantech is gemakkelijk te bedienen en kent tal van standaard en extra instelmogelijkheden. Lees meer »
mps powerstop MPS positioneersystemen op de TechniShow  2018 (4/4/2018) - MPS demonstreert de handmatige en automatische positioneersystemen voor boor- of zaagmachines. op de TechniShow. Met een positioneersysteem kunt u eenvoudig en nauwkeurig uw materiaal op de juiste lengte bewerken. Zo heeft de MPS Powerstop een duidelijke digitale maataflezing en bereikt een nauwkeurigheid van ± 0,1mm. Dankzij elektromagnetische remmen heeft de MPS Powerstop een houdkracht van Lees meer »
cosen SH-510LDM Introductie Cosen dubbelkoloms verstek bandzaag (3/27/2018) - Cosen introduceert voor het eerst in Nederland op de TechniShow de SH-510LDM verstek bandzaagmachine met een capaciteit van 510 x 330mm. Dit is de kleinere uitvoering van de populaire Cosen SH-710LDM waar al wat installaties van in Nederland staan. De markt vraagt naar een compacte, veelzijdige, nauwkeurige verstek bandzaagmachine. Met de dubbelkoloms lineair geleide zaagboog Lees meer »
SLT 152 Fiber SOCO & Van Dulst 2018 (2/28/2018) -   Tijdens de Techni-Show 2018 introduceert Van Dulst Techniek SOCO uit Taiwan. SOCO is opgericht in 1979 en met 550 medewerkers één van de grotere ondernemingen in zijn soort in Taiwan. SOCO heeft een eigen innovatie centre en tal van patenten op zijn machines voor de metaalbewerking. SOCO werkt wereldwijd met 40 geselecteerde specialistische partners. Lees meer »
Introductie MPS bewerkingsinstallatie Techni-Show 2018 (1/14/2018) - Van Dulst Techniek presenteert met MPS de nieuwe "Universele Aluminium Profiel-bewerkingsmachine" tijdens Techni-Show 2018.   Eindelijk komt MPS uit met de meest universele profiel bewerkingsmachine voor aluminium. Deze mag met recht uniek genoemd worden. Er is daarom veel vraag uit het buitenland.     Modulaire opbouw Deze volautomatische bewerkingsmachine voor profielmateriaal kan modulair opgebouwd worden. Lees meer »
Polyclose 2018 dulst Polyclose 2018 Gevel- en Toegangstechniek (1/10/2018) - De laatste ontwikkelingen op het gebied van gevel- en toegangstechniek op de Polyclose 2018   Als vanouds presenteerde Van Dulst Techniek op 17, 18 en 19 januari 2018 de nieuwste machines van de Italiaanse fabrikant Mecal op de Polyclose beurs in Gent. De Polyclose is de vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering, gevel- en toegangstechniek. Kortom de beurs om u te Lees meer »
AYDO MECAL DULST Nieuw: Instapmodel Mecal Aydo bij Van Dulst Techniek (12/10/2017) - Van Dulst Techniek introduceert het nieuwe bewerkingscentrum “Aydo” van Mecal voor aluminium en dunwandige stalen profielen op de TechniShow 2018.   Dit instapmodel is bijzonder compleet uitgevoerd met drie zeer snelle gestuurde assen waarmee lineaire en circulaire interpolatie bewerkingen kunnen worden uitgevoerd met de 3,8 kW motor.   De Aydo rotatiebalk heeft een bereik van Lees meer »
Van Dulst MPS Afkort Van Dulst Techniek internationaal succesvol met industriële afkort-installaties voor ALU (1/24/2017) - Van Dulst Techniek is met haar afdeling MPS een toonaangevend producent van bewerkings-machines voor aluminium profielbewerking. Onder de naam MPS fabriceert Van Dulst volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande flexibele productie, geschikt voor het produceren van klantspecifieke producten in grote aantallen. Te denken valt aan diverse  combinaties van bewerkingen, zoals ponsen, boren, frezen en zagen, met een Lees meer »
Van Dulst Techniek succesvol met positioneringssytemen (4/10/2016) - Voor het verwerken van aluminium, levert Van Dulst modulaire productiesystemen. Hiermee wordt de aan- en afvoer automatisch geregeld. “Hierdoor kunnen onze klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week hun machines laten draaien. Door een extra as aan de afvoerzijde op te nemen, pakt de afvoer met een soort tang de producten over van Lees meer »
Van Dulst levert in Scandinavie (1/8/2015) - Voor een bekende vrachtwagenfabriek in Zweden en voor een groot Zweeds bedrijf dat in Nederland overbekend is, heeft MPS Techniek onlangs bijzondere machines geleverd. MPS Techniek is een onderdeel van Van Dulst Techniek en is een toonaangevend producent van bewerkingsmachines voor aluminium profielbewerking. MPS is specialist op het gebied van volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande Lees meer »
Nieuwe klantspecifieke installaties (5/24/2012) - De afdeling MPS binnen van Dulst Techniek heeft vanaf haar oorsprong speciaal machines ontwikkeld voor de industriële markt. Het is juist in deze markt dat de gemechaniseerde serieproductie (voorraad gestuurd) verdwijnt ten bate van de klantspecifieke orderproductie. Teneinde met minimale arbeid wel het totaal volume te bereiken worden er hoge eisen gesteld aan dergelijke installaties. Lees meer »
Van Dulst Techniek & Flora Holland (6/8/2011) - 260 000 veilingkarren renoveren aan veilige ‘fool proof’ productielijnen Sinds april 2010 draaien in een hal van de bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk twee 30 meter lange productielijnen voor de renovatie van maar liefst 130 000 stapelwagens. Naast Naaldwijk vindt ook in Aalsmeer een (beperkte) renovatieslag plaats van de bestaande karren. De afdeling machinebouw van Lees meer »