Ridgid 975 combinatierolgroever

Ridgid 975 combinatierolgroever

Ridgid 975 combinatierolgroever

De 975 Combinatierolgroever is twee gereedschappen in één. Net als andere RIDGID® rolgroefmachines kan de 975 op de RIDGID 300 met elektrische aandrijving worden gemonteerd voor machinaal aangedreven rolgroeven. Hij is tevens ontworpen voor handmatig rolgroeven op reeds aangelegde pijpen.

 

Kenmerken

  • Automatische geleiding en het diepte-instelsysteem voor groter gebruiksgemak – De 975 Combinatierolgroever is uitgerust met nieuwe, gepatenteerde automatische geleidingstechnologie voor aanzienlijk gemakkelijker groeven. Of u nu machinaal aangedreven of handmatige rolgroefklussen doet: met het AutoTracking-kaliber blijft de pijp tijdens het gehele rolgroefproces automatisch in de rolgroefmachine geklemd. De 975 heeft tevens een permanent diepte-instelsysteem voor snelle, herhaalbare instelling.
  • Geringere handkracht nodig – Tijdens het handmatige rolgroefproces zorgt de 55% hogere tandwielvertraging van de 975 voor een geringere handkracht in vergelijking met handbediende rolgroefmachines. Dat komt met name van pas bij groefklussen boven het hoofd.
  • Duurzaamheid en mobiliteit – Dankzij de taaie, nodulaire gietijzeren constructie kan de 975 tegen een stootje op de werklocatie, en maakt u keer op keer nauwkeurige groeven. Een gegoten handgreep maakt de 975 gemakkelijk draagbaar naar en van de werklocatie.

 

Specificaties

Capaciteit Stalen, aluminium, en PVC-pijp van 1 ¼” – 6″, schedule 10 en schedule 40.
Roestvaststalen pijp van 1 1/4″ – 6″ schedule 10, 1 1/4″ – 2″ schedule 40 en PVC-pijp van 1 1/2″ – 3″ schedule 80.
Met rolgroefset voor koperen buis 2″ – 8″ (type K, L, M, en DWV).
Diepte-instelling Stelschroef en geïntegreerd diepte-instelsysteem.
Aandrijving Aanvoerschroef met 1/2″-ratelsleutel (meegeleverd) of willekeurige 15/16″-zeskantsleutel.
Bevestiging voor elektrische aandrijving RIDGID 300 met elektrische aandrijving 38/57 TPM (alleen omgekeerde richting)