MECAL FE 400 VICO-3

Mecal FE-400

MECAL FE 400 VICO-3

Vrijblijvende offerte aanvragen Vrijblijvende demo aanvragen Contact opnemen

Beschrijving

De FE 400 Vico-3 is zonder twijfel één van de meest geavanceerde dubbele zaagbank voor staalprofielen die op dit moment op de markt is. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de standaard machine gebruikt hydropneumatische voeding van de zaagbladen en is geschikt voor het snijden van gewalste lichtstalen secties. De Inox-versie gebruikt krachtige servomotoren en balschroefvoeding die meer geschikt is voor RVS en gewalste zware staalprofielen.

 

Beide versies hebben een unieke schuine lineaire toevoer, dat dankzij de weg van de minste weerstand aanzienlijk de bewerkingstijden verkort, geluidsproductie verminderd en de levensduur van de zagen verlengd.

 

Kenmerken:

  • Hydropneumatische zaagtoevoer
  • Automatische hoekstelling
  • Rotatie van het zaagblad gedreven door een krachtige servomotor, de omwentelingssnelheid is variabel doormiddel van een omvormer
  • Dynamische beveiligingsschermen voor een totale bedekking van het bewerkingsgebied
  • Horizontale en verticale pneumatische klemmen
  • Mobiele rollenbaan voor materiaal ondersteuning

 

Over MECAL

MECAL is opgericht in 1978 en gevestigd in Frascarolo, Italië. MECAL is gespecialiseerd in de productie van machines en systemen voor het bewerken van aluminium, PVC en staal. MECAL biedt vandaag te dag de meest innovatieve productiemachines en apparatuur aan op de markt.

 

De focus op innovatie is ook te vinden met betrekking tot operationele oplossingen en eindproducten. Technologische knowhow heeft MECAL in staat gesteld om voortdurend haar assortiment te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te presenteren. Dankzij een productiecyclus die zij volledig in eigen hand heeft is MECAL niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar én gebruiksvriendelijk.

 

 

Extra informatie

More
Max. diameter zaagblad Ø (mm)400
Max. rotatiesnelheid (RPM)80/250
Verstekhoek (°)3545
Max. zaaglengte (mm)5000
Min. zaaglengte (mm)265
Tolerantie (mm)0,3
Elektrische frequentie (Hz)50-60
Motorvermogen (kW)5,5
Elektrische voeding (V)400
Pneumatische werkdruk (bar)7
Gewicht (kg)2600
Breedte (mm)1600
Hoogte (mm)1700
Lengte (mm)6500

Brochures

PDF brochure

FE 400 Vico-3 brochure

FE 400 Vico-3 diagram