MECAL MC 309 Nike

MC 309 Nike

MECAL MC 309 Nike

Vrijblijvende offerte aanvragen Vrijblijvende demo aanvragen Contact opnemen

Beschrijving

De MECAL MC 309 Nike is een compact, volledig gesloten bewerkingscentrum. Het op hoge snelheid bewerken van aluminium, staal, messing, PVC of koper is met de MECAL MC 309 Nike geen enkel probleem. De MECAL MC 309 Nike wordt gebruikt voor talrijke toepassingen waaronder de fabricage van ramen, deuren, gordijnmuren, airconditionings en displays in zowel de automotive, luchtvaart en engineering.

 

Het machinebed roteert pneumatisch tot +/-90° om naast de boven en onderkant ook de andere twee zijdes te bewerken. De meegeleverde 3D software biedt veel programmeer flexibiliteit. Tevens zorgt de externe CAD link voor een grote reductie in programmeertijd. Doormiddel van een intuïtief en gebruiksvriendelijke grafische interface is de machine eenvoudig te bedienen.

Kenmerken:

  • Geschikt voor het bewerken van aluminium, staal, koper, PVC en messing
  • 3 assen (X, Y, Z) aangedreven door CNC + 1 pneumatisch aangedreven as.
  • Gereedschapsmagazijn met een capaciteit van 5 houders is gepositioneerd aan de rechterkant van de machine. Optioneel kan de machine voorzien worden van een extra gereedschapsmagazijn voorzien van 5 houders.
  • Door middel van de eindkantenfrees is het mogelijk om een freesbewerking te voltooien aan weerszijde van het bewerkingsstuk
  • 3270 mm functioneel bereik, doormiddel van een gedifferentieerde bewerkingscyclus kan het functionele bereik worden verdubbeld (6540mm)

 

Over MECAL

MECAL is opgericht in 1978 en gevestigd in Frascarolo, Italië. MECAL is gespecialiseerd in de productie van machines en systemen voor het bewerken van aluminium, PVC en staal. MECAL biedt vandaag te dag de meest innovatieve productiemachines en apparatuur aan op de markt.

 

De focus op innovatie is ook te vinden met betrekking tot operationele oplossingen en eindproducten. Technologische knowhow heeft MECAL in staat gesteld om voortdurend haar assortiment te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te presenteren. Dankzij een productiecyclus die zij volledig in eigen hand heeft is MECAL niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar én gebruiksvriendelijk.

Extra informatie

More
X-as bereik (mm)3500
Y-as bereik (mm)370
A-as bereik (°)90
Z-as bereik (mm)348
Nominaal vermogen (kW)3.8
Type koelingLucht
Piekvermogen (kV)4.6
Max. rotatiesnelheid (RPM)18.000
Type opnameISO30
Gereedschap magazijn (N.)5
Elektrische voeding (V)400
Elektrische frequentie (Hz)50/60
Geïnstalleerd elektrisch vermogen (kW)5,0
Pneumatische werkdruk (bar)7
Luchtverbruik van perslucht per werkcyclus (NI)30
Gewicht (kg)2200
Lengte (mm)5000
Hoogte (mm)2000
Breedte (mm)1660

Brochures

PDF brochure

MC 309 Nike