Persoonlijke bescherming

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor professionals! Van Dulst Techniek heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Of u nu zoekt naar veiligheidsschoenen, valbeveiliging, veiligheidshelmen of gehoorbescherming, Van Dulst Techniek is sinds 1965 dé partner op het gebied van technisch gereedschap. Zo blijft uw bedrijf voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en veiligheidsnormen.

 

Groot assortiment  |  Deskundig advies   |   Snelle levering   |  Onderhoud, reparatie & keuring

 

Veiligheidsschoenen

Welke veiligheidsschoenen voor u het meest geschikt zijn ligt aan het werk en de werkomstandigheden. Zo heeft u de keuze tussen veiligheidsschoenen of veiligheidslaarzen, tussen een hoog of laag model en tussen leer of kunststof.

 

Kunststof veiligheidsschoen of een leren veiligheidsschoen?

Werkt u vaak in vochtige omgevingen? Dan is het werken met droge voeten wel zo prettig. Kunststof veiligheidslaarzen worden gebruikt in zeer vochtige omstandigheden waarin leer niet meer toereikend is. Ook kunt u het beste kiezen voor kunststof veiligheidsschoenen als u werkt met chemicaliën waartoe leer onvoldoende bescherming biedt.

 

Hoog model veiligheidsschoen of een laag model veiligheidsschoen?

De keuze tussen een hoog of laag model hangt af of u of uw medewerkers vaak moeten bukken of knielen tijdens het werk. Een laag model veiligheidsschoen biedt meer bewegingsruimte en is hierdoor comfortabeler als er regelmatig gehurkt gewerkt wordt. Het voordeel van een hoog model veiligheidsschoen ten opzichte van lage modellen is dat het meer bescherming biedt voor de enkels.

 

Veiligheidsschoen keuzehulp

Type Omstandigheden
Geknield werk

 

Klimwerk Natte omgeving Laswerk Werken met chemicaliën
Veiligheidsschoenen laag model (leer) x
Veiligheidsschoenen hoog model (leer) x
Veiligheidslaarzen van leer x x
Veiligheidslaarzen van kunststof x x

 

Classificaties veiligheidsschoenen

Voor veiligheidsschoenen gelden er Europese veiligheidsnormen en eisen. Deze zijn onderverdeeld in classificaties en welke u nodig heeft hangt af van uw werkomgeving. Zo geldt er bouwnijverheid specifiek de verplichting om veiligheidsschoenen te dragen met een S3 classificatie of veiligheidslaarzen met een S5 classificatie.

 

Veiligheidsbrillen

Een minuscule splinter of bijtende stof kan pijnlijke en soms zelfs blijvende oogschade tot gevolg hebben. Maar ook straling is een risico voor de ogen die niet onderschat moet worden. Bij Van Dulst Techniek bieden wij voor alle bewerkingen veiligheidsbrillen.

 

In ons assortiment vindt u de volgende brillen:

  • Veiligheidsbrillen
  • Ruimzichtbrillen of overzetbrillen
  • Gelaatschermen

 

Lasbrillen

Voor bescherming tijdens het lassen heeft Van Dulst Techniek een hoogwaardig assortiment kwalitatieve lasbrillen. Last u elektrisch? Dan kiest u beter voor een lashelm of laskap. Bij elektrisch lassen komen namelijk veel vonken vrij.

 

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming is Arbo verplicht als er gemiddeld per dag een gemiddelde van boven de 85 dB(A) wordt behaald. In ons assortiment vindt u een ruime selectie aan oorpluggen en gehoorkappen:

  • Oorpluggen of oordopjes kunnen gebruikt worden als het geluidsniveau niet boven de 90 dB(A) uitkomt. Let bij het gebruik van oorpluggen of oordopjes goed op dat de oorplug juist wordt gedragen. Mits de oorpluggen goed worden gedragen is de demping maximaal 15 dB(A).
  • Gehoorkappen is gehoorbescherming dat als een koptelefoon wordt gedragen en is geschikt voor omgevingen waarbij 80 dB(A) kan worden overschreden. Gehoorkappen geven, mits ze goed om de oren sluiten, een maximale demping van 30 dB(A).

 

Op zoek naar andere persoonlijke beschermingsmiddelen? Van Dulst Techniek heeft ook een brede selectie in bouwhelmen, adembescherming en veiligheidsjassen.

Nog even geduld...

Achter de schermen zijn wij hard aan het werk met de lancering van de Van Dulst Techniek webshop. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.