Pneumatisch- en hydraulische gereedschappen

 

Hydraulisch & perslucht gereedschap voor professionals! Van Dulst Techniek heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van hydrauliek en pneumatiek. Of u nu op zoek bent naar compressoren, slagmoersleutels of pneumatische tackers, Van Dulst Techniek is sinds 1965 dé partner op het gebied van technisch gereedschap.

 

Groot assortiment  |  Deskundig advies   |  Snelle levering   |  Onderhoud, reparatie & keuring

 

Compressoren

Een compressor perst lucht samen tot hoge druk zodat het persluchtgereedschap aandrijft. De keuze welke compressor het best bij u past hangt af van de volgende factoren:

 1. Voor welke toepassing(en) wilt u de compressor gebruiken?
 2. Hoelang achter elkaar wordt de compressor gebruikt?
 3. Overige aandachtspunten

 

Toepassing

Bedenk goed voor welke toepassing u een compressor nodig heeft. De druk- en volumevereisten van elk gereedschap verschillen sterk. Zware gereedschappen hebben veel meer druk en volume nodig dan huis-, tuin- en keukengereedschap. Als u een compressor kiest die niet groot genoeg is voor het beoogde gebruik zal er periodiek gewacht moeten worden tot de tank weer gevuld is, hierdoor wordt de efficiëntie sterk verminderd.

 

Hoelang wordt de compressor achter elkaar gebruikt?

Gereedschappen als slagmoersleutels, tackers en bandenpompen worden over het algemeen kort ingezet. Hierdoor is de tankinhoud van de compressor minder bepalend. Het advies is hierbij te kiezen voor een compressor met een kleinere capaciteit die wel kortstondige vraag kan opgevangen, maar waardoor u wel mobiel blijft. Voor gereedschappen waar de gebruiksduur langer is, zoals schuurmachines, zandstralers en verfspuiten is de tankinhoud van de compressor zeer belangrijk. De tankinhoud dient dan groter te zijn dan de vraag van het te gebruiken gereedschap. Want hoe groter de tank, des te langer het duurt tot de ketel weer aan moet slaan om bij te vullen.

 

Aandachtspunten

Werkt u vaak op verschillende plekken? Dan is een mobiele compressor wel zo makkelijk. Compressoren kunnen kleine, draagbare machines zijn, maar ook grote, meer krachtige machines. Mobiliteit biedt flexibiliteit en kan erg handig zijn, maar als de compressor in de hoek van de werkplaats staat kan een langere slang een veel betere oplossing zijn. Heeft u de luxe dat u altijd de beschikking heeft tot elektriciteit of werkt u ook wel eens in omgevingen zonder elektriciteit? Als u altijd naast een stopcontact werkt is het beste een aandrijfsysteem te kiezen met een elektromotor. Zo niet, dan wordt u gedwongen een compressor te kiezen met een benzinemotor.

 

Advies

Kiezen voor de juiste compressor kan lastig zijn, maar wij staan altijd voor u klaar! Voor advies zijn wij te bereiken op: 0180-510455 of u kunt ons bereiken via het contactformulier.

 

Perslucht gereedschap

Bij een compressor hoort ook persluchtgereedschap. Persluchtgereedschap is in vergelijking met elektrisch gereedschap makkelijker hanteerbaar vanwege een lager gewicht, het is relatief veiliger in vochtige ruimtes en goedkoper in aanschaf.

 

Bij ons vindt u een ruim aanbod:

 • Tackers
 • Verfspuiten
 • Slagmoersleutels
 • Zandstralers
 • Ratelsleutels
 • Beitelhamers
 • Slijpmachines
 • Schuurmachines
 • Boormachines
 • Stiftslijpmachines

 

Van Dulst Techniek heeft ook een brede selectie aggregaten en persluchtlucht slangen.

Nog even geduld...

Achter de schermen zijn wij hard aan het werk met de lancering van de Van Dulst Techniek webshop. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.