Van Dulst Techniek succesvol met positioneringssytemen

10 april 2016

Voor het verwerken van aluminium, levert Van Dulst modulaire productiesystemen. Hiermee wordt de aan- en afvoer automatisch geregeld. “Hierdoor kunnen onze klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week hun machines laten draaien. Door een extra as aan de afvoerzijde op te nemen, pakt de afvoer met een soort tang de producten over van de aanvoer voor de laatste bewerkingen. Met deze aanpassing neemt de output van een MPS-productielijn met zo’n 25% toe”, legt Wim van Dulst uit. 

 

 

Van Dulst verkoopt goed uit haar programma Modulaire Productie Systemen (MPS). Door de stijgende druk op onbemande productie en een handige logistiek hier omheen, ontwikkelt MPS bijpassende installaties binnen de markt van met name productielijnen voor aluminium profielen.Dit begint met relatief eenvoudig opduw systeem bij een (verstek)zaag, maar bereidt zich de afgelopen 10 jaar uit tot complete productiestraten met diverse combinaties van bewerkingen, veelal voor een bepaalde productfamilie van een klant. Hierbij wordt er naar gestreefd om meerdere bewerkingen gelijktijdig te laten plaatsvinden, ten einde de cyclustijd te verkorten, zonder serieus in te boeten op flexibiliteit.De kracht van Van Dulst Techniek BV is dat alles in eigen beheer wordt gerealiseerd. Van ontwerp tot de in bedrijfstelling van de machine of installatie wordt gedaan door eigen medewerkers. Hierdoor kunnen snel innovatieve oplossingen worden aangeboden.

 

Toename van de flexibiliteit is voor de klant erg belangrijk. De vraag wijzigt vanuit de markt steeds meer van standaard voorraad productie naar ordergestuurde productie met veel varianten. Teneinde dit aan te kunnen sturen, heeft MPS ingezet op het ontwikkelen van een eigen machinebesturing onder Windows: MPS-Control. Deze zelfontwikkelde grafische besturing stuurt uiteindelijk standaard commando’s naar de PLC van de machine, die op zijn beurt de real-time aansturing van alle assen en componenten voor zijn rekening neemt.

 

Klik hier voor het volledige bericht

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht