Van Dulst levert in Scandinavie

8 januari 2015

Voor een bekende vrachtwagenfabriek in Zweden en voor een groot Zweeds bedrijf dat in Nederland overbekend is, heeft MPS Techniek onlangs bijzondere machines geleverd. MPS Techniek is een onderdeel van Van Dulst Techniek en is een toonaangevend producent van bewerkingsmachines voor aluminium profielbewerking. MPS is specialist op het gebied van volledig geautomatiseerde maatwerkoplossingen voor onbemande flexibele productie, geschikt voor het produceren van klant specifieke producten in grote aantallen. 

 

 

Uniek

Voor een toeleveringsbedrijf van een heel groot bekend Zweeds bedrijf dat ook in ons land actief is heeft MPS Techniek een bijzondere bewerkingslijn ontwikkeld en geïnstalleerd. Gerco Huurman daarover: “Wij hebben daar vijf installaties geleverd. Deze machine produceert onbemand aluminium profielen. Tot nu werden de meeste van deze producten in China gemaakt. Omdat de graad van automatiseren dermate hoog geworden is, is productie in China geen issue meer. Daarom heeft de directie van het Zweedse bedrijf besloten de productie naar Zweden te halen. De profielen worden al op een bepaalde manier gestapeld aangeleverd, zodat de kraan één laag tegelijk kan pakken en in het magazijn kan plaatsen. Dan worden ze per bepaald aantal, afhankelijk van de profiellengte, aangevoerd, gezaagd en voorzien van een ophangdraadje.

 

Kwaliteit

Vervolgens worden de profielen door een robot opgehangen aan de transportlijn die naar de poedercoatinstallatie gaat. Dat poedercoaten gebeurt op een uniek lage temperatuur. Daarna worden ze gelakt en vervolgen per vijf verpakt als mannetje/vrouwtje in een doos. Dit gebeurt allemaal in dezelfde hal. Dit is een heel nauwkeurig proces waar niets mis mee mag gaan. Iedere 2,4 seconden moet er een product worden opgehangen aan de toevoerlijn.” Sinds half november is deze lijn operationeel. Bij MPS zijn intussen al weer nieuwe aanvragen van deze klant in behandeling. Want, zoals gezegd, heeft dit bedrijf besloten om de productie uit China weg te trekken en te verplaatsen naar Zweden om zo meer grip te krijgen op de aantallen en de kwaliteit. “MPS kan hier heel goed op inspelen. Want onze kracht zit in de grote aantallen. In dit geval gaat het om tien profielen tegelijk die bewerkt kunnen worden in één cyclus. Daar zijn geen standaard machines voor. Wij engineeren deze machines op de specifieke serie van profielen. Dan gaat het om grote aantallen die eroverheen moeten”, aldus Arjen van Dulst.

 

Klik hier voor het volledige persbericht

« Terug naar het nieuwsoverzicht