De nieuwe DIA 303S DIAMOND CORE DRILL

26 april 2021

De DUSS DIA 303 S diamantboormachine is te gebruiken voor handgestuurde boringen (of op boorstandaard) in beton, gewapend beton, sterk samengeperste kalkzandsteen en metselwerk. de nieuwe DIA 303 S is ideaal voor boringen in watergevoelige ruimtes, zoals serverruimtes, elektrische installaties, archieven of productielocaties. bovendien is die uitermate handig voor het achteraf inbouwen van sanitair en verwarmingssystemen, elektrische installaties in de bewoonde ruimte. De DIA 303s maakt gebruikt van (X-tra Impact Power) die door deze technologie geheel droog door beton kan boren.

 

 

WAT IS XIP ZACHTE IMPACT?

 

De DUSS softslag XIP (X-tra Impact Power) maakt het mogelijk om af te zien van het gebruik van water bij kernboringen in harde materialen zoals beton. Bij kernboringen waarbij het gebruik van water niet gewenst of toegestaan is, kan nu dankzij de diamantboormachine DIA 303 S met inschakelbare softslag droog worden geboord. Met geringe uitrustingstijden biedt het droogboren met softslag een echt alternatief voor de anders eerder omslachtige natte boringen, vooral in bewoonde of gevoelige ruimtes.

 

De DUSS softslag XIP zorgt voor de „X-tra Impact Power“ als het erop aankomt. Door zijn speciale geometrie en dimensionering zorgen de slagplaten voor hoogfrequente slagimpulsen voor een effectieve softslag en zijn ze tegelijk buitengewoon slijtvast. In het op elkaar afgestemde systeem
met de DUSS diamantboorkronen CSL kunnen daardoor harde materialen, zoals bijv. beton en gewapend beton worden geboord.

 

De DUSS softslag XIP is meer dan de som van individuele componenten zoals slagenergie, toerental of boorkroondesign. Doordachte, op elkaar afgestemde technieken zorgen voor PERFECTE SYNERGIEËN zodat voor de gebruiker een betrouwbaar, DOELTREFFEND SYSTEEM ter beschikking kan worden gesteld.

 

Voor snellere boorprogressie kan de DUSS softslag XIP aan de gebruiksvriendelijke draaiknop snel en ongecompliceerd worden ingeschakeld. De groot gedimensioneerde constructie en de optimale positie aan de behuizing maken dit ook mogelijk bij het dragen van werkhandschoenen.
Bij het boren van minder harde materialen, zoals bijv. kalkzandsteen, is de softslag XIP niet nodig en kan deze worden uitgeschakeld.

 

Kostenbesparing door minder werk om in te stellen en te reinigen; zo is bijvoorbeeld het aanbrengen van veiligheidsafdekkingen op gevoelige oppervlakken niet nodig. Omslachtige reiniging van het werkbereik en van de machine en de accessoires valt weg.

 

De DIA 303S is nu bij ons in de actie, klik hier!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht